Uputstva

Registracija na obuka.ba portal
Kako biste imali puni pristup kursevima na stranici obuka.ba, morate kreirati novi korisnički račun. Za besplatne kurseve koji se odvijaju kao nadopuna obukama koje realizira Institut polaznici/e će korisničke podatke dobiti putem mejla.

Za registraciju slijedite ova uputstva:

  1. Ispunite obrazac Novi korisnički račun svojim ličnim podacima.
  2. Nakon ispunjavanja obrasca na Vašu e-mail adresu će stići daljna uputstva.
  3. Pažljivo pročitajte e-mail i kliknite na link za potvrdu svog korisničkog računa.
  4. Vaš korisnički račun će time biti potvrđen i bićete prijavljeni na sistem.
  5. Potom odaberite kurs u kojem želite da učestvujete.
  6. Ukoliko je u opisu kursa naznačeno "Pošalji uplatu putem Paypala" kurs je komercijalne prirode i prije početka potrebno je izvršiti uplatu. Iznad dugmeta "Pošalji uplatu putem Paypala" naznačen je iznos koji je potrebno uplatiti.

Kursevi koji se plaćaju
Uplatu za pristup kursu možete izvršiti na tri načina:

  • Putem Paypal servisa
  • Žiralnom uplatom
  • Gotovinskom uplatom


Šta je Paypal?
PayPal je brzo i sigurno rješenje za plaćanje na mreži. PayPal je vrlo popularan servis elektronskog plaćanja koji omogućuje sigurno i jednostavno online plaćanje. Ukratko, PayPal je vodeća "internetska banka". Svoj online račun možete otvoriti besplatno, a preko tog računa možete kupovati online, prebacivati novac, ali i primati novac preko interneta. Morate otvoriti besplatan račun kako biste mogli vršiti uplate koristeći PayPal. PayPal račun je potrebno povezati sa svojom debitnom ili kreditnom karticom.
Prilikom otvaranja računa, PayPal će tražiti unos troznamenkastog ili četveroznamenkastog zaštitnog broja, koji se nalazi na poleđini kartice u prostoru za potpis, u svrhu potvrde legitimnosti korisnika kartice.

Sigurnost plaćanja
Jedna od najvećih prednosti PayPal-a je što korisnik prilikom plaćanja u ne ostavlja broj svoje kreditne kartice ili bankovnog računa te tako značajno smanjuje rizik od zloupotrebe tih informacija.

Uplata putem Paypal računa
Neki od kurseva na obuka.ba platformi se plaćaju. Ukoliko pored naziva kursa postoji ikonica Ikonicakurs morate platiti kako bi mu pristupili. Plaćanje možete izvršiti putem svog Paypal računa. Plaćanje možete izvršiti na sljedeći način. Ukoliko postoji dugme „Demo" možete pogledati šta Vas očekuje na kursu. Ukoliko želite odmah da pristupite kursu kliknite na naziv kursa.
 
Pristup kursu

Kliknite na dugme "Pošalji uplatu putem Paypala" koje se nalazi ispod opisa kursa.
 
Posalji uplatu putem Paypala

Nakon toga će se otvoriti Paypal prozor gdje je potrebno da unesete pristupne podatke svog Paypal računa. Po izvršenju provjere računa, bit će Vam automatski odobren pristup kursu.
 
Paypal

Žiralna uplata
Ukoliko nemate Paypal račun, uplatu možete izvršiti na žiro račun broj 1941023279400103 gdje ćete kao svrhu doznake upisati: 12.02 Obuka za traženje posla. Primjer popunjene uplatnice možete vidjeti na slici ispod teksta. Skeniranu uplatnicu pošaljite na e-mail: dijana.olovcic@kultbih.org

Koristeći navedene podatke uplatu možete izvršiti i putem mobilnog, internet ili SMS bankarstva ukoliko tu uslugu koristite u svojoj banci.
 Primjer popunjene uplatnice

Gotovinska uplata
Ukoliko smatrate da je gotovinska uplata najbolje rješenje za Vas, uplatu možete izvršiti u Institutu za razvoj mladih KULT na adresi: Ul. 4.viteške brigade 34-36, Ilidža.


 

Posljednja izmjena: Saturday, 4. August 2018., 07:45